Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!
Kedvezményes ár!
Octenisept külsőleg oldat 50ml

Új termék

Seb,-bőr és nyálkahártya valamint akut és krónikus sebek kezelésére fertőtlenítésre és köldökcsonk kezelésre. Elősegíti a gyors sebgyógyulást. Jódmentes, nem allergizál. Életkori korlátozás nélkül, gyermekeknél és csecsemőknél is alkalmazható.

Akció kezdete: 2019. 03. 02.
Akció vége: a készlet erejéig (de legkésőbb 2019. 05. 31.-ig)
db.

2 035 Ft‎

2 261 Ft‎

Megbízhatóság

OÉGYI engedély - ellenőrzött forrás

FIZESSEN
BANKKÁRTYÁVAL

Tünet A sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre; ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére.
Hatóanyag oktenidin-dihidroklorid (1,0 g/100 g) és fenoxietanol (2,0 g/100 g)
Összetevő Kokamidopropil-betain oldat, nátrium-glukonát, 85%-os glicerin, nátrium hidroxid, nátrium-klorid, tisztított víz.
EP-re vásárolható Igen
Mellékhatás bejelentése A felhasználó tudomására jutott mellékhatásokat kérjük haladéktalanul jelezze a(z) mellekhatas@allegro.hu e-mail címre. Köszönjük!
Betegtájékoztató Kattintson ide a betegtájékoztató megtekintéséhez

Miért válassza az Octeniseptet?

Elősegíti a sebgyógyulást

Ha megsérülünk, a legjobb, ha a sebkezelés nem csak a sérülés fertőtlenítéséből áll. A népszerű sebkezelők többsége viszont nem tartalmaz olyan összetevőket, amik elősegítik a sebgyógyulást. Az Octenisept ezzel szemben speciális hatóanyagainak köszönhetően abban is segít, hogy a sérülés rövidebb időn belül meggyógyuljon.

Nem tartalmaz allergizáló jódot

A jód, a sebfertőtlenítők többségének egyik fő összetevője, sokaknál vált ki allergiás reakciót. Számukra sérülés esetén az Octenisept kínál egyszerű és biztonságos megoldást: hatóanyaga, az octenidine-dihidroklorid esetében alacsony az allergiás reakció kialakulásának esélye, ezért használata lényegesen kevesebb veszéllyel jár.

Nem hagy nyomot

A jód alapú sebfertőtlenítők egyik hátránya, hogy óvatosan kell bánni velük, ha nem akarjuk, hogy nem kívánt helyeken is foltot hagyjanak. Mindez nem csak ruháink épsége szempontjából fontos: az ideális sebkezelő nem változtatja meg a sérülés kinézetét, így az esetleges gyulladást jelző bőrpír nem kerülheti el a figyelmünket. A színtelen Octenisept megfelel ezeknek az elvárásoknak

Milyen esetekben használható az Octenisept?

Diabétesz okozta sebek kezelésére

Akut sebeknél az elsődleges sebellátáshoz a seböblítés után fedőkötéssel alkalmazva. Krónikus, régóta fennálló sebek kezelése esetén a sebgyógyulást késleltethetik a gyulladást okozó kórokozók, amelyeket nagyon nehezen lehet a seb felületéről eltávolítani, kiirtani. Megfelelően megválasztott sebfertőtlenítő szerrel elősegíthetjük ezek eltávolítását, és egyben a nedves sebkörnyezetet biztosítva segíthetjük a seb javulását. Az Octenisept olyan fertőtlenítő oldat, amely alkalmazható a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre.

Köldökcsonk kezelésére

Nem csak szennyeződés esetén, hanem a köldökcsonk mindennapi ápolásához is használható. Amennyiben a köldökcsonk pirossá, duzzadttá, kellemetlen szagúvá válna, esetleg váladékozna, akkor mindenképpen fertőtlenítő készítmény használata válik szükségessé. Ehhez a legjobb választás az Octenisept. A kezelést a tünetek megszűnése után is két-három napig folytatni kell.  

Háztartási balesetek

Bár az otthoni tevékenységek közben szerzett sérülések mindennaposak, fontos, hogy megfelelően kezeljük azokat. Az Octenisept tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén, amikor a legfőbb teendő a seb gyors és egyszerű fertőtlenítése. Az Octenisept-ben minden megvan ahhoz, hogy az otthoni elsősegélydoboz egyik állandó szereplőjévé váljon.

Pattanásos bőr, bőrgomba

A pattanásos bőr nemcsak a tinédzserévek velejárója, később is okozhat problémát. Az Octenisept kúra szerűen arclemosóként használva elpusztítja az elszaporodott baktériumokat, csökkenti a kellemetlen tüneteket, és segít a kialakult aknék kezelésében. A bőrgomba a pattanásokhoz hasonlóan gyakori probléma. Az Octenisept ennek megelőzésére és a kialakult betegség kezelésére egyaránt alkalmas.

Tetoválás, testékszer

Ha tetoválást vagy testékszert csináltatunk, fontos a seb megfelelő utókezelése. Míg a jód tartalmú sebfertőtlenítők a színük miatt elfedhetik az esetleges gyulladást, addig a színtelen Octenisept használatakor ettől nem kell tartani. További előny, hogy nemcsak fertőtleníti a területet, de a sebgyógyulást is elősegíti

Gyógyszer:

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

Gyógyászati segédeszköz:

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

 

Hagyományos növényi gyógyszer:

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

 

Étrend-kiegészítő:

 • A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet!
 • A készítményt tartsa gyermekektől elzárva.

 

Kozmetikum:

Hűvös helyen, fénytől védve, zárt kupakkal, gyermekektől elzárva tartandó.

 

Homeopátiás készítmény:

 • Tejcukor érzékenyek vegyék figyelembe, hogy 1 db tabletta 250 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz.
 • Orvoshoz kell fordulni, ha a tünetek a homeopátiás gyógyszer alkalmazása ellenére fennmaradnak.
 • A készítmény bármelyik összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem alkalmazható.
 • Illóolajok, aromás anyagok egyidejű alkalmazása a homeopátiás gyógyszer hatását jelentős mértékben befolyásolhatják.
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • Legfeljebb 25 C °- on, jól lezárt üvegben kell tárolni!
 • A fénytől, a közvetlen napsugárzástól és az erős elektromágneses hatásoktól való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
 • A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

 

Általános figyelmeztetés:

 • Az oldal tájékoztató jellegű információkat tartalmaz, amelyek önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására.
 • A tünetek észlelésekor forduljon orvoshoz.
 • Egy adott termékről szóló tájékoztató semmiképpen nem tekinthető szakszerű orvosi tanácsadásnak, avagy egy konkrét esetben a gyártó/forgalmazó termékeivel történő kezelésre vonatkozó útmutatónak.
 • A termék használata előtt a beteg köteles kikérni orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.