Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Almatorta paleo módra

Hozzávalók:

20 dkg mandulaliszt
20 dkg amarántliszt
2 evőkanál lenmagliszt
10 dkg kókuszzsír
4 db tojás
1 evőkanál nyírfacukor

Töltelék:


8 db közepes  alma
2 db tojás
2 ek méz
1 kávéskanál fahéj
5 dkg dió
5 dkg amarántliszt

A lisztféléket, a zsírt, a 4 tojást és 1 ek. nyírfacukrot határozott mozdulatokkal összegyúrjuk.

Kb. 26-28 cm-es formát kizsírozunk. Vizes kézzel áthelyezzük a ragadós tésztát és a forma belsejéhez nyomkodjuk. Sűrűn mártsuk vízbe kezünket, úgy megkönnyíthetjük a munkát.

8-10 db közepes almát megpucolunk, feldarabolunk és egy kis mézzel megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A 2 tojássárgáját a fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt megpárolt alma szeletekhez. Rászitáljuk a darált diót és az amarántlisztet.  A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük és az almás-diós töltelékhez adjuk. Belekanalazzuk a töltelékünket a tortaformában csücsülő tésztára.

Előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső sütésen kb. 50-60 percig sütjük. A langyosra hűlt tortát kivesszük a formából és rácson pihentetjük további 2 órát, nehogy levizesedjen az alja.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés