Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Amarántmagos zsemle

Hozzávalók:

100 g őrölt lenmag
50 g nyílgyökér liszt
50 g amarántliszt
csipet szódabikarbóna
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál só
15 g útifűmaghéj
1.5 teáskanál napraforgómag
1.5 dl  hideg víz
2 db tojás (2 nagyobb vagy 3 db kisebb tojás)

Elkészítés:

Az őrölt lenmagot,  a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, és a sót  összekeverjük egy  nagy tálban. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek hála  a tésztánk szépen meg fog emelkedni, így elkerülhetjük az élesztő használatát.)

Az útifűmaghéjhoz hozzáadjuk a kimért mennyiségű  hideg vizet . Várjuk meg, amíg zselés állagúvá válik.

A lisztes keverékhez keverjük a zselés útifűmaghéjat, a tojásokat és a napraforgómagot és alaposan összedolgozzuk.
Vizes vagy olajos kézzel 6 darab zsemlét  formálunk a tésztából, tetejüket késsel mintázni is lehet. 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés