Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Barnarizses tepsis brokkoli

Hozzávalók:

10 dkg barnarizs (vagy köles)
3 dl víz (a brokkoli főzéséből maradt vizet is felhasználjuk)
1 csipet tengeri só, bors
25 dkg brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
2 db tojás

Elkészítés:

A barnarizst előző este  hideg vízbe beáztatjuk.


A brokkolit rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A víz felét felforraljuk, majd beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. Amikor újra forrni kezd, szűrőkanállal egy hideg vízzel teli tálba szedjük, így nem fog megpuhulni, hanem finom roppanós marad a zöldségünk.
A főzővízhez hozzáöntjük a maradék vizet, beletesszük a rizst és a sót, és puhára főzzük.

2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítjuk. 2 egész tojást  felverünk, majd hozzátesszük a fokhagymát és a sót,borsot.  Kikenünk egy kis méretű tepsit vagy  kerámia sütőedényt, majd beletesszük a megfőtt rizst. Erre kanalazzuk  a brokkolit, majd leöntjük a fokhagymás tojással.


175 fokos légkeveréses sütőben 30 perc alatt gyönyörűen megsül az egytálételünk.

Tartármártással még finomabb!

Mentés

Mentés

Kapcsolódó termékek