Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Borsós poharas saláta

Hozzávalók:

30 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó +  kevés vaj
4 db kisebb hónapos retek
1 marék zsázsa
1 marék madársaláta
2-3 levél medvehagyma vagy metélőhagyma

A díszítéshez 1 kisebb sárgarépa

Elkészítés:

A fagyasztott zöldborsót 1 dl sós vízben 4-5 percig főzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a megmaradt vizet és még forrón hozzáadjuk a vajat. Ezzel együtt egy aprítóba tesszük és leturmixoljuk.

Az így kapott zöldborsópürét egy öblösebb üvegpohárba kanalazzuk. 

Erre halmozzuk a szeletekre vágott retket, a megmosott zsázsát és a madársalátát.

A tetejét egy vékony szelet sárgarépával és medvehagymával díszítjük.