Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Chilis vöröslencse leves

Hozzávalók 2 fő részére:

2 bögre vöröslencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis darab chili (vagy egy kávéskanálnyi chili por)
1 kis doboz paradicsompüré (kb. 2 kanálnyi)
1-1 kávéskanál koriander, római kömény (mozsárban összezúzva)
só, bors, vaj
fogyasztás előtt pár csepp citrom
 
Elkészítési idő: 20 perc

Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk, majd  a vékony szeletekre vágott fokhagymát és ízlés szerinti mennyiségű chilit is hozzádobjuk, 1-2 percig együtt főzzük.

Vigyázzunk, ne túl sokáig tegyük ezt, nehogy megkeseredjen a fokhagyma.

A megmosott vöröslencsét hozzáadjuk, belekeverjük a fűszereket, a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 15 perc alatt készre főzzük.

Fogyasztás előtt meglocsoljuk pár csepp friss citromlével.

Mentés

Mentés

Kapcsolódó termékek