Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Durumlisztes -magvas kenyér

Hozzávalók:

9 g száraz élesztő
1 kk. nádcukor
langyos víz
420 g teljes kiőrlésű búzaliszt
205 g durumbúzaliszt
1 mokkáskanál só
1 kk. olívaolaj
3 dl langyos víz + hántolt napraforgó mag

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral.  A liszteket, sót, olajat összekeverjük egy nagy tálba. Amikor szép, habos tetejű az élesztő, akkor belekeverjük a lisztbe.

A langyos vizet fokozatosan beledolgozzuk a keverékbe és addig gyúrjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.  Ezután meleg helyen 20 percig kelesztjük.

A kelt tésztát meghempergetjük napraforgómagban, majd így tesszük végleges helyére a  kilisztezett kenyérformába.

190 fokos sütőben  30 perc alatt megsütjük.  A sütőbe érdemes egy tűzálló tálba vizet helyezni, hogy a páratartalom nagyobb legyen. Emiatt puhább, lazább lehet kenyerünk.

Mentés