Hat tipp az otthoni hajápoláshoz

A szép haj az életerő és a szépség szimbóluma. Egy egészséges, dús hajkorona segít felhívni az ellenkező nem tagjainak figyelmét – átlagosabb arcvonások esetén is. Hajápolási tippek az szépen fénylő hajkoronáért:

1. Ne mosson túl gyakran hajat! 

Csábító alternatíva gyakran hajat mosni, mivel utána csillogó és illatos lesz a frizura. Ugyanakkor a gyakori hajmosás inkább káros. Erős szárító hatása van, így száraz haj esetén mindenképpen mellőzzük. Emellett sok sampon és hajbalzsam tartalmaz káros vegyi anyagokat, amelyekkel szintén jobb kerülni (Például a Sodium Lauryl Sulfate, az Ammonium Lauryl Sulfate, az Ammonium Laueth Ether Sulfate és a Sodium Laureth Ether Sulfate is erősen irritálhatja a fejbőrt, és fokozottabb munkára késztetheti a faggyúmirigyeket).

2. Válasszon természetes összetevőkből álló hajápoló készítményeket!

Míg a vegyi anyagokkal teli samponok és hajbalzsamok kiszárítják a hajat és irritálják a fejbőrt, addig a természetes összetevőkből álló készítmények gyengéden tisztítanak és ápolnak.

3. Ápolja haját növényi olajakkal!

Szeretne puha, ápolt, csillogó hajkoronát? A természetes növényi olajakkal mindez elérhető, és a hajvégek töredezettsége is csökkenhet. Hetente 1-2 alkalommal vigye fel pakolásként hajára a kiválasztott olajat, dörzsölje be a fejbőrébe és a hajvégekbe is. Ezután fóliázza be a hajat, és legalább 1-2 órát, de akár egy egész éjszakát is várjon, mielőtt samponnal alaposan lemosná a pakolást. Nagyon jó hatású például a ricinus olaj, ami még a hajnövekedést is serkentheti, de jó eredményeket érhetünk el a kókuszolajjal, olíva olajjal és az avokádó olajjal is.

4. Mértékkel a forró levegővel és a hajsütő vassal!

A forróság sokat árt a hajnak, mivel erős szárító hatással bír. Éppen ezért használja minél kevesebbet a hajszárítót és a hajsütő vasat! Ha csak teheti, hagyja a hajkoronát magától megszáradni.  Amennyiben a klasszikus forró levegős szárítás mellett dönt, akkor használjon olyan hajbalzsamot, amit nem kell kiöblíteni a hajból.

5. Öblítse haját gyógynövényekből készült főzetekkel! 

A hajápolás terén sem rossz ötlet a természet patikájához fordulni. Hajmosás után öblítse át a haját gyógynövény főzettel, amit kiöblíteni sem szükséges. A csalán például sokat segíthet a zsíros, korpás hajon, és csillogó fényt kölcsönözhet a hajszálaknak. Jó hatású lehet még a levendula, a dió és a kakukkfű főzete is. 

6. Nyáron különösen ügyeljen a haj egészségére!

Az erős napsütés, az UV-sugárzások, a klóros és sós víz mind-mind árthat a hajnak, ami nyáron megérdemel egy kis plusz gondoskodást emiatt. Válasszon ilyenkor UV-védelmet biztosító hajápoló készítményeket, és a déli napsütés idején rejtse kendő vagy szalmakalap alá a haját! A belső táplálást se felejtsük el, a patika polcain találhatunk olyan szépségvitaminokat, étrend kiegészítőket , amelyek hozzásegítenek bennünket egy egészséges, csillogó irigylésre méltó hajkoronához.

Mentés

Mentés

Kapcsolódó termékek