Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Matchás tökmagkeksz

Hozzávalók:

fél csésze (125 ml) Éden Prémium zabpehelyliszt
fél csésze (125 ml) Éden Prémium tökmagliszt
negyed teáskanál sütőpor
2 teáskanál matcha (zöldtea) por
6 evőkanál Éden Prémium kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
negyed csésze (62,5 ml) Éden Prémium eritrit (porcukorrá őrölve)
vaníliapor
csipet só
opcionális: 1-2 evőkanál eritrit, díszítéshez


Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a zab-és tökmaglisztet, sütőport, matcha port és a sót. Tegyük félre.


Gépi habverővel közepes sebességen keverjük habosra a lágy kókuszolajat, majd keverjük tovább, fokozatosan adagolva hozzá a porrá őrölt eritritet, amíg teljesen elvegyülve elér egy könnyű állagot.


Vegyük le a sebességet és lassan, kis adagokban adjuk hozzá a szárazanyagot, közben kaparjuk bele a keverőtál szélére tapadt tésztát is. Ha túl lágynak találjuk az így kapott tésztát, keverhetünk még bele zablisztet.


Tegyük a tésztát 10 perce hűtőbe, közben melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra. A hűtőből kivéve nyújtsuk ki a tésztánkat kb 2-3 mm vastagra 2 sütőpapír között. Szaggassunk ki belőle formákat és tegyük tepsire őket. (Az eredeti recept szerint előbb nyújtsuk ki a tésztát, majd így tegyük hűtőbe 10 percre, így is csinálhatjuk)


Megszórhatjuk a kekszeket eritrittel vagy meg is forgathatjuk benne, ha szeretnénk.
Süssük a kekszeket 12-13 percig. Vegyük ki őket, amint kezd a szélük barnulni. Nem baj, ha ekkor még kissé lágynak találjuk őket, kihűlés után szilárdabbak és ropogósabbak lesznek.
 

Mentés

Mentés

Mentés