Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Omlett avokádókrémes pufirizzsel

Elkészítés:

4 tojásfehérjéből, vékony szeletekre vágott  light mozzarellából  és a karikára vágott paradicsomokból omlettet készítünk, amit ízlés szerint fűszerezhetünk. Olívaolajon, vagy kókuszzsíron érdemes kisütni.

Avokádókrém:

-       2 db avokádó (érett)
-       1 kis db lilahagyma (apróra vágva)
-       1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
-       1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
-       2 ek citromlé (vagy friss lime)
-       2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
-       3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
-       0.5 teáskanál só
-       0.25 teáskanál oregánó
-       bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés:

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével  pürésítsük.

Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.

A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.

A paradicsomot a végén adjuk hozzá.

Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.