Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Sült édesburgonya csónak

Hozzávalók 2 adaghoz:

- 1 nagy édesburgonya
- ½ evőkanál olívaolaj
- 2 tojás
- apróra vágott friss petrezselyem, spenót, vagy sóska (elhagyható)
- só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

- Mossuk meg és töröljük szárazra az édesburgonyát, majd dörzsöljük be az olajjal és szórjuk meg sóval. Egészben tesszük a sütőbe, félidőnél megfordítjuk. (A sütési idő változó lehet az édesburgonya méretétől függően)

- Vegyük ki az édesburgonyát a sütőből, hosszában vágjuk ketté. Óvatosan vájjuk ki a közepét és öntsük bele a tojást.

- Szórjuk meg sóval, borssal, és mehet vissza a sütőbe. A tojáson látni lehet, mennyi időre van még szüksége.

- Miután megsült, szórjuk meg friss petrezselyemmel/spenóttal/sóskával. Ízlés szerint tálalható. A képen brokkolicsírával és eperrel tálaltuk.

 Jó étvágyat!