Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Sült laskagombás madársaláta

Hozzávalók 2 adaghoz:

60-70 dkg friss laskagomba (soknak tűnhet 2 főre, de nagyon összeesik)
2-3 fej hagyma vagy 1 fej lilahagyma, vagy 1 csokor újhagyma
50 g vaj és egy evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma, zúzva, vagy reszelve (opcionális)
1 csokor friss petrezselyem vagy medvehagyma

Elkészítés:

Egy  serpenyőben, kevés vaj-olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rátesszük  a kézzel csíkokra tépkedett laskagombát és magas lángon,  sűrűn kevergetve összepirítjuk. Eközben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a gomba, ami kb. 8-10 perc, akkor megszórjuk aprított petrezselyemmel és medvehagymával. A madársalátát megmossuk és egy mélytányérba tesszük. Ráhalmozzuk a sült, zöldfűszeres laskagombát és forrón tálaljuk. Tartármártással vagy hollandi mártással ajánljuk!

Mentés

Mentés

Kapcsolódó termékek