Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Szájhigiénia és sebek kezelése a gyerekeknél

  

 

A tejfogak hullajtásával kevésszer jár csak fájdalom és szinte alig vérzik. Sok esetben a gyermekek saját maguknak is ki tudják lökni a nyelvükkel, de az is előfordul, hogy étkezés közben esik ki. A tejfog elvesztését követően nem sokkal az íny alól kibújik a maradó fog éle, vagy a csücske.

Előfordulhat azonban, hogy az íny alatt, ahol a maradó fog várható, kékes sötét folt látható. amennyiben nem vörösödik és dagad be, valamint nem lesz lázas a gyermek, akkor magától meg fog oldódni a probléma, amint előtör a fog. A maradó fogak előbújása során fokozódik a nyálképzés, ami miatt a szájzugban a bőr felázik. Ez könnyen elfertőződhet és begyulladhat a száj ezért érdemes megfelelő szájöblítő oldatot használni, ami nem csak fertőtlenít, hanem hatóanyaggal is rendelkezik, ami elősegíti a gyógyulást.

 

Idősebb gyerekeknél már a csontfogak kibújás után, a fejforma változásával a tejfogaknál még rendezett fogsor már a végleges fogaknál kuszává vállhat. Erre a legjobb megoldást a fogszabályozás nyújtja, viszont ez idő alatt, amíg a készülék a szájban van, sok kis apró problémával találkozhatunk, amik megnehezíthetik gyermekeink mindennapjait.

Ebben az időszakban gyakrabban fordulnak elő afták és hámsérülések a szájüregben a készülék okozta folyamatos irritációnak köszönhetően ezért érdemes erre a periódusra is beszerezni olyan klórhexidin-mentes szájöblítőt, ami felgyorsítja a sebgyógyulást, és kúraszerűen elvégzik a szájüreg tisztítását a fogak elszíneződése nélkül.

Amennyiben tüneteink nem enyhülnek 4-5 nap után, akkor mindenképp vegyük fel a kapcsolatot a kezelőorvossal.

Kapcsolódó termékek

2 035 Ft‎ 2 261 Ft‎ -10%

1 999 Ft‎ 2 221 Ft‎ -10%