Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Uborkasaláta zsázsacsírával

Hozzávalók:

2 nagyobb kígyóuborka
1 marék zsázsacsíra
ecet, só, cukor, víz
ízlés szerint natúr joghurt

Elkészítés:

A szokásos módon elkészítjük az uborkasaláta alaplevét. Vízből, ecetből, sóból, és cukorból. Az uborkát ezúttal nem vékony karikákra szeljük, hanem gyufaszál vastagságú hasábokra. Az uborkát beletesszük az alaplébe és legalább 1 órát áztatjuk, hogy átjárják az ízek.

Ezután egy szűrőkanállal kiszedjük az uborkacsíkokat. Kis fészket formálunk a tányéron belőlük, majd annak közepére natúr joghurtot kanalazunk. Az egész tetejére ráhelyezzük a zsázsacsírát, almakockákkal tehetjük még érdekesebbé.

Mentés

Mentés

Kapcsolódó termékek