Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Vegán brokkolis quinoa szerecsendiós sajtmártásban

Hozzávalók:

1 bögre Éden Prémium Quinoa
2 bögre víz vagy leves alaplé
2 kávéskanál Éden Prémium Himalaya só vagy tengeri só a főzővízhez
1 kisebb fej brokkoli (kb. 60 dkg)
1 doboz (200ml) Rizstejszín
1 dl  Rizsital
2 evőkanál Éden Prémium Kókuszolaj
2 evőkanál Éden Prémium Kölesliszt
20 dkg vegán/laktózmentes sajt
Szerecsendió

Elkészítés:

A quinoát a sós vízben forrásig melegítjük közepes hőfokon.


2-3 perc múlva hozzáadjuk a felvágott brokkolit, majd lefedve közepes lángon főzzük együtt addig, ameddig a quinoa teljesen magába nem szívja a vizet, a brokkoli pedig megpárolódik. Ezt követően átöntjük egy jénai/hőálló edénybe.


Közben serpenyőben megolvasztjuk a kókuszolajat és hozzáadjuk a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rizstejszínt és a rizsitalt, ügyelve rá, hogy csomómentes maradjon.Közepes lángon összemelegítjük, közben szerecsendiót reszelünk/szórunk bele. Mikor felforrt, hozzáadunk 15 dkg apróra vágott/lereszelt sajtot. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, ameddig a sajt elolvad és a szósz besűrűsödik.


A brokkolis quinoára ráöntjük a sajtszószt, majd alaposan összekeverjük. 200 fokos sütőben 5 percig sütjük, ezt követően a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, ameddig a sajt aranybarnává nem válik.
Tálaljuk melegen főételként vagy köretként.

Jó étvágyat kívánunk!

Mentés