Adatkezelési szabályok!
Adatkezelési szabályok!

Vegán gyümölcskenyér

110g barna rizsliszt
60g kölesliszt
50g mandulaliszt
50g gesztenyeliszt
40g tápiókakeményítő
65g nádporcukor
15 dkg kókuszolaj
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 dl rizstej
1/2 citrom frissen facsart leve
10 dkg aszalt áfonya (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)


Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és a masszát a gerincbe elosztjuk.

Sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.

A formában hagyjuk langyosra hűlni. Szeletelés előtt porcukor helyett eritritet szórhatunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!