Szállítás és fizetés

1. Szállítás és fizetés

1.1. Személyes átvétel gyógyszertárunkban

  

Személyes átvétel esetén a Széchenyi István Gyógyszertárban (Kecskemét, Széchenyi sétány 6) lehet a megrendelt, összekészített csomagot átvenni. Ez esetben természetesen nem számolunk fel szállítási költséget.

A fizetés készpénzzel és bankkártyával is történhet.

  

Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 8-18:30-ig, szombaton 8-12:00-ig, vasárnap és munkaszüneti napon zárva.

  

  

Kérjük, vegye figyelembe, hogy webáruházunk árai a patika helyben vásárlásra alkalmazott áraihoz képest eltérőek lehetnek (negatív és pozitív eltérés egyaránt előfordulhat).

  

1.2. A) Házhozszállítás GLS futárszolgálattal, vagy átvétel GLS Ponton

  

Szállítási díjak a megrendelés összegének függvényében (szállítás GLS Pontra)

Megrendelés összege

Szállítási költség

0-10000 Ft-ig 1200 Ft

10001 Ft-tól Ingyenes

 

Szállítási díjak a megrendelés összegének függvényében (házhozszállítás GLS futárral)

A GLS futárnál már bankkártyával is fizethet.*

Megrendelés összege

Szállítási költség

0-10000 Ft-ig 1200 Ft

10001 Ft-tól Ingyenes


A)     A GLS futárszolgálat munkanapon kézbesíti csomagját az Ön által megadott címre. Ha ezt a szállítási módot választja, e-mailcímére egy értesítés érkezik. Az e-mailben található csomagszámmal nyomon tudja követni csomagját, módosítani tudja az átvétel időpontját és a kézbesítési címet.

Az átvevőnek a csomag átvételét bizonyító aláírás előtt  be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél), valamint ha a csomagot nem a címzett veszi át, közölni kell az átvétel jogcímét is.A webáruházunkban forgalmazott termékekre vonatkozó jogszabályok alapján a csomagot csak 14 év feletti személy veheti át.

Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. A csomagon észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

* Elfogadott kártyatípusok: MasterCard, Maestro, Visa, American Express

 

B)     GLS Pont szállítási mód választása esetén Önnek egyúttal ki is kell választania a legközelebb eső GLS Pontot, Magyarországon több mint 800 GLS CsomagPont üzemel. A csomagfeladó helyek különböző profilú üzletekben találhatók. 


A megrendelt áru GLS Pont átvevőhelyre történő megérkezésekor a regisztrációhoz használt email címen értesítjük Önt, melyet követően csomagját azonnal átveheti. Csomagját a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes oldalon követheti nyomon.

A csomag az értesítést követő 5 munkanapon keresztül érhető el a GLS Pont nyitva tartási ideje alatt, amely a hírlapüzletek esetén átlagosan hétfőtől-vasárnapig, 08:00 – 20:00- ig, míg a töltőállomások jelentős részénél a hét minden napján 00:00 – 24:00-ig tart. A csomagok így akár szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek. Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagpont-kereses oldalon talál.

készpénzes fizetés mellett a legtöbb GLS Ponton lehetőség van bankkártyával történő fizetésre is.

Az átvevőnek a csomag átvételét bizonyító aláírás előtt be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél), valamint ha a csomagot nem a címzett veszi át, közölni kell az átvétel jogcímét isAbban az esetben, ha a címzett helyett meghatalmazott veszi át a csomagot, akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást is szükséges bemutatni átvételi ponton.

Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a GLS Ponton a személyzet jelenlétében, az átvétel előtt szíveskedjék megvizsgálni. A csomagon észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan: át nem vett csomag újra küldéséért az eredeti szállítási díj kerül felszámolásra.

 

1.3. Fizetés

 

A vásárlás ellentértékét

·        előre fizetés esetén bankkártyával VPOS terminálon (virtuális bankkártya-leolvasó terminálon) keresztül

·        utánvét esetén készpénzben; ill. GLS Pont választása esetén a legtöbb GLS ponton bankkártyával

tudja kiegyenlíteni.

 

VPOS terminálunkat az OTP Bank Nyrt. üzemelteti. Elfogadható kártyatípusok: Visa (dombornyomott), MasterCard (dombornyomott), American Express (dombornyomott), Electron (nem dombornyomott) és Maestro. A bankkártyás fizetés során a vásárlás ellenértékének elszámolása a kártyabirtokos terhére forintban történik.

Amennyiben ezt a fizetési módot választja, az OTP Bank weboldalára navigáljuk Önt. Ott kérjük, hogy kövesse a Bank utasításait a fizetés lebonyolításával kapcsolatban.

 

1.4. OTP vásárlói tájékoztató általános kártyás fizetésről

 

 

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.


Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

·        Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)

·        Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)

·        Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!) 

  

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

·        MasterCard (dombornyomott) 

·        Visa (dombornyomott)

·        American Express (dombornyomott)

·        Electron (nem dombornyomott) Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön Electron kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet kártyájával internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz! Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók.

·        Maestro Az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy az Ön kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultáljon a bankjával! Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.


Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.


Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.


www.otpbank.hu 

06 1/20/30/70 366 6666 • 06 40 366 666