Fahéjjas joghurt torta (sütés nélkül)

2017-06-07

Hozzávalók:

6 dl tejszín

6 evőkanál cukor

3 pohár joghurt

2 csomag zselatin

1 csomag vaníliás cukor

500 gramm keksz+250gramm vaj

2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A kekszet apróra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a keveréket nyomkodjuk le a tortaforma aljára.

Erre készítjük el a joghurtos réteget a következő képen: A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. A joghurtot melegítsük fel, és adjuk hozzá a zselatint.

Amikor kihűlt, keverjük össze a kemény habbal és 2 teáskanál fahéjjal. Kanalazzuk rá a kekszalapra a krémet, és pár órára tegyük  hűtőbe.

Tálalás előtt szitáljunk a tetejére fahéjat.



Mentés

Mentés

Szerző: Gyógyszerfutár