Hozzávalók:
175 g mandula (1 bögre)
175 g törökmogyoró (1 bögre)
112 g amarántliszt (3/4 bögre)
15 db datolya
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek kókuszolaj
45 g mazsola (1/4 bögre)
1 csipet só
Elkészítés:
A magvakat a késes aprítóban liszt állagúra őröljük. A datolyát, a kakaóport, kókuszolajat, csipet sót és a mazsolát is beletesszük az aprító gépbe.
Magas fokozaton addig működtetjük a gépet, amíg kemény tészta állagúvá nem válik a magvas, datolyás massza. Amennyiben nem állna össze, úgy 2 evőkanál hideg vizet is adjunk hozzá.
Apró, lapított korongokat formázunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük.
A tepsiben hagyjuk, hogy kihűljenek, melegen nem ajánlatos mozgatni őket!