Amarántos datolyás keksz

2017-05-03

Hozzávalók:

 175 g mandula (1 bögre)
 175 g törökmogyoró (1 bögre)
 112 g amarántliszt (3/4 bögre)
 15 db datolya
 3 ek cukrozatlan kakaópor
 2 ek kókuszolaj
 45 g mazsola (1/4 bögre)
 1 csipet só

Elkészítés:

A magvakat a késes aprítóban liszt állagúra őröljük. A datolyát, a kakaóport, kókuszolajat, csipet sót  és a mazsolát is beletesszük az aprító gépbe.

Magas fokozaton  addig működtetjük a gépet, amíg kemény tészta állagúvá nem válik a magvas, datolyás massza. Amennyiben nem állna össze, úgy 2 evőkanál hideg vizet is adjunk hozzá.

Apró, lapított korongokat formázunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük.


A tepsiben hagyjuk, hogy kihűljenek, melegen nem ajánlatos mozgatni őket!

Mentés

Mentés

Szerző: Gyógyszerfutár