Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 evőkanál fahéj
4 csomag vaníliás cukor
100 g darált mandula
500 gramm friss eper ( de lehet fagyasztott is, de akkor 400 gramm elegendő)
100 gramm cukor ( ízlés szerint cserélhető édesítőszerre)
1 tojás sárgája
250 ml habtejszín
1 citrom leve és héja
Elkészítés:
A leveles tésztát egyforma négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felsodorjuk a szélét, hogy kis kosárformát kapjunk. Ezek szélét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a vaníliás cukorból, fahéjból és darált mandulából készült keverékből.
Az epret megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú edénybe tesszük és a cukorral együtt kissé összefőzzük.
Ezt a gyümölcsragut kanalazzuk bele a leveles tészta kosárkákba.
180 fokon addig sütjük, amíg a süteményünk tészta szegélye nem lesz aranybarna.
a citromhabhoz keményre verjük a habtejszínt és hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját. Tálalásik hűtőben tartjuk.