Epres batyu citromos habbal

2018-03-08

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

2 evőkanál fahéj

4 csomag vaníliás cukor

100 g darált mandula

500 gramm friss eper ( de lehet fagyasztott is, de akkor 400 gramm elegendő)

100 gramm cukor ( ízlés szerint cserélhető édesítőszerre)

1 tojás sárgája

250 ml habtejszín

1 citrom leve és héja

Elkészítés:

A leveles tésztát egyforma négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Felsodorjuk a szélét, hogy kis kosárformát kapjunk. Ezek szélét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a vaníliás cukorból, fahéjból és darált mandulából készült keverékből.

Az epret megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú edénybe tesszük és a cukorral együtt kissé összefőzzük.

Ezt a gyümölcsragut kanalazzuk bele a leveles tészta kosárkákba.

180 fokon addig sütjük, amíg a süteményünk tészta szegélye nem lesz aranybarna.

a citromhabhoz keményre verjük a habtejszínt és hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját.  Tálalásik hűtőben tartjuk.

Szerző: Gyógyszerfutár