Tésztához:
1/2 csésze (100ml) lenmag
1/2 csésze (100ml) kókuszreszelék
¼ csésze áztatott, majd kiszárított dió
1-1,5 csésze puha datolya
1 ek kakaópor
3 ek olvasztott kókuszolaj
Krémhez:
1 doboz (200ml) kókuszkrém
3/4 csésze friss eper
¼ csésze agávé szirup
csipet himalaya só
fél csésze olvasztott kókuszolaj
vaníliapor
Tetejére és az alapra:
összeturmixolt és átszűrt eper és 2-3 ek agávé szirup keveréke
Kókuszkrém és kókuszchips díszítésnek
Elkészítés:
A datolyát aprítógépbe tesszük az alap hozzávalóival ragacsos állagúra turmixoljuk, majd egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, melyet előtte kibéleltünk alufóliával.
Az alapra kenünk pár evőkanállal az előre elkészített eperzseléből úgy, hogy az teljesen bevonja az alapot.
A krém hozzávalóit teljesen simára turmixoljuk. Fontos, hogy a kókuszkrém ne legyen hideg, mert különben a kókuszolaj azonnal megdermed, amint hozzáöntjük. Minden összetevő legyen langyos.
A krémet az alapra öntjük, és betesszük a hűtőbe egy órára vagy a fagyasztóba pár percre. A krémre kenjük a maradék epres zselét, és ízlés szerint díszítjük. Hűtőben alaposan hűtsük ki.
Jó étvágyat kívánunk!