Piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 púpozott ek hajdinaliszt
késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp citromlé
Krémhez:
250 ml habtejszin
bogyós gyümölcsök (ribizli, eper, szeder)
1 csomag habfixáló
1 citrom leve
Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadagoljuk a cukrot, majd a kemény habhoz egyenként hozzáöntjük a tojássárgáját is. Ezután hozzáadjuk kanalanként a hajdinalisztet, a szódabikarbónát és a citromlevet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a masszát (1-1,5 cm vastag legyen)és előmelegített sütőbe kb 15 perc alatt megsütjük.
A szokott módon miután langyosra hűlt, feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével, hogy felvegye a tekercs alakot.
A krém elkészítéséhez használhatunk friss vagy fagyasztott gyümölcsöt is. A habtejszínt magasfalú edényben robotgép segítségével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a citrom kifacsart levét és laza mozdulatokkal összedolgozzuk.
A krémet a feltekert piskótába töltjük és tetejét lekvárral, gyümölcsökkel díszítjük.