Hozzávalók:
1 bögre liszt
10 evőkanál sárgabarack lekvár ( lehet diabetikus is)
1 dl olaj
1 kis pohár natúr joghurt
4 egész tojás
fél bögre darált dió
egy késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat felütjük és egy nagyobb tálba tesszük.
Hozzáadjuk a lekvárt, amivel együtt habosra keverjük. Ezután kerül bele a natúr joghurt, az olaj és a szódabikarbónával elkevert liszt.
Utolsóként a darált diót adjuk hozzá, majd alaposan átkeverjük az egész sütitésztát, hogy szép csomómentes és homogén legyen.
A muffin sütőformába (lehet szilikon is, vagy fém, amelybe papírt helyeztünk) belekanalazzuk.
180 fokon 30-35 percig sütjük.
A tetejére tehetünk tejszínhabot, pudingot vagy lekvárt.