Lekváros muffin

2017-05-17

Hozzávalók:

1 bögre liszt

10 evőkanál sárgabarack lekvár ( lehet diabetikus is)

1 dl olaj

1  kis pohár natúr joghurt

4  egész tojás

fél bögre darált dió

egy késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojásokat felütjük és egy nagyobb tálba tesszük.

Hozzáadjuk a lekvárt, amivel együtt habosra keverjük. Ezután kerül bele a natúr joghurt, az olaj és a szódabikarbónával elkevert liszt.

Utolsóként a darált diót adjuk hozzá, majd alaposan átkeverjük az egész sütitésztát, hogy szép csomómentes és homogén legyen.

A muffin sütőformába (lehet szilikon is, vagy fém, amelybe papírt helyeztünk) belekanalazzuk.

180 fokon 30-35 percig sütjük.

A tetejére tehetünk tejszínhabot, pudingot vagy lekvárt.

Mentés

Mentés

Szerző: Gyógyszerfutár