Újhagymás gombás pite

2018-03-08

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

15 fej  kisebb gomba

3 szál újhagyma

3-4 db aszalt szilva

olívaolaj

só, bors, friss kakukkfű

Elkészítés:

A leveles tésztát egy kiolajozott tepsibe tesszük és  bevágjuk a következő képen: A szélétől ujjnyi távolságra mély bemetszést ejtünk, de úgy, hogy ne vágjuk át a tésztát teljesen. Tulajdonképpen mintha egy belső keretet rajzolnánk késsel. Erre azért van szükség, hogy a tészta sülés közben egy peremet képezzen a zöldségek köré.

A gombafejeket megtisztítás után kettévágjuk és olíva olajon megpároljuk. Hozzá adjuk a karikára vágott újhagymát és az édeskés aszalt szilvát. A megpirult zöldségeket rákanalazzuk a leveles tésztára.

180 fokon   40 percen át, aranybarnára sütjük.

Szerző: Gyógyszerfutár