Jércemell saláta

2017-06-08

Hozzávalók:

40 dkg jércemell (a fiatal csirke melle)

4-5 szem koktélparadicsom

1 nagyobb burgonya

1 fej jégsaláta

1 kisebb cikk lilakáposzta

2 pritaminpaprika

1 szál újhagyma

vaj, só, bors

A burgonyát meghámozzuk és hajszál vékony szeletekre vágjuk (mintha házi Chipset készítenénk) majd ezeket a szeleteket 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. 2 kupacra osztjuk az így kapott csíkokat és bő olajban kisütjük.

Az összes zöldséget alaposan megmossuk és felszeleteljük őket. A jégsalátát elég tépkedni, a koktélparadicsomot akár egyben is hagyhatjuk.

Egy serpenyőbe beledobjuk a vajat és arra kerülnek rá, az ujjnyi vastagra szelt csirkemell szeletek. Ezeket ott sózzuk és borsozzuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.

A zöldséghalom tetejére a sült burgonya kupacot, majd a pirosra sült jércemellet ráhelyezzük.

Tálalásnál meglocsoljuk olívaolajjal és apróra vágott újhagymával megszórjuk.

Mentés

Szerző: Gyógyszerfutár