Hozzávalók:
40 dkg jércemell (a fiatal csirke melle)
4-5 szem koktélparadicsom
1 nagyobb burgonya
1 fej jégsaláta
1 kisebb cikk lilakáposzta
2 pritaminpaprika
1 szál újhagyma
vaj, só, bors
A burgonyát meghámozzuk és hajszál vékony szeletekre vágjuk (mintha házi Chipset készítenénk) majd ezeket a szeleteket 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. 2 kupacra osztjuk az így kapott csíkokat és bő olajban kisütjük.
Az összes zöldséget alaposan megmossuk és felszeleteljük őket. A jégsalátát elég tépkedni, a koktélparadicsomot akár egyben is hagyhatjuk.
Egy serpenyőbe beledobjuk a vajat és arra kerülnek rá, az ujjnyi vastagra szelt csirkemell szeletek. Ezeket ott sózzuk és borsozzuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
A zöldséghalom tetejére a sült burgonya kupacot, majd a pirosra sült jércemellet ráhelyezzük.
Tálalásnál meglocsoljuk olívaolajjal és apróra vágott újhagymával megszórjuk.
Mentés