Hozzávalók:
0,5 kg mángold
35 dkg darált sertéshús
7 dkg főtt rizs
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 dl tejszín
2 evőkanál finomliszt
tej
só,őrölt bors
Elkészítés:
A darált húst a rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk. A gombócokat a megmosott és lecsepegtetett mángold levelekbe burkoljuk.
A maradék leveleket csíkokra vágjuk, és forró olajon megpároljuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük.
A visszamaradt, vágott leveleket a tejszínnel besűrítjük, turmixoljuk, és ha kell, kevés tejjel hígítjuk.
A tekercseket visszarakjuk a szószba, és meg egyszer felforraljuk.