Ínyenc mángold tekercs

2017-06-08

Hozzávalók:


0,5 kg mángold

35 dkg darált sertéshús

7 dkg főtt rizs

2 evőkanál olaj

1 db tojás

2 dl tejszín

2 evőkanál finomliszt

tej

só,őrölt bors


Elkészítés:


A darált húst a rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk. A gombócokat a megmosott és lecsepegtetett mángold levelekbe burkoljuk.

A maradék leveleket csíkokra vágjuk, és forró olajon megpároljuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt, vágott leveleket a tejszínnel besűrítjük, turmixoljuk, és ha kell, kevés tejjel hígítjuk.

A tekercseket visszarakjuk a szószba, és meg egyszer felforraljuk.

Szerző: Gyógyszerfutár