Gluténmentes málnatorta

2017-05-16

Hozzávalók:
 
65g darált mandula
50g mogyóróvaj
35g juharszirup
300g cottage cheese
60g tojásfehérje
30g tejsavó fehérje
150g málna
5g útifűmaghéj
 

Elkészítés:

Keverjünk össze a mogyoróvajat 20g juharsziruppal és a darált mandulával. Helyezzük a masszát egy kerek sütőformába és egy darab sütőpapír segítségével egyenletesen oszlassuk el a masszát a forma alján, hogy az szép vékony legyen.

Turmixoljuk össze a cottage cheese-t a tojásfehérjével és a proteinporral.

Tegyük rá az alapra a tölteléket és kenjük el egyenletesen.

160 fokon 30 percig kell sütjük.  (20 perc után érdemes ellenőrizni)

A  málnát, a 15g juharszirupot és az útifűmaghéjat együtt leturmixoljuk, majd amikor a torta elkészült és kihűlt, a tetejére öntjük a gyümölcsös zselét.

Tegyük  hűtőbe kb. 30 percre, hogy a málna bevonat megdermedjen a tetején.

Mentés

Szerző: BioTechUSA