Hozzávalók:
-100 g apró szemű zabpehely
-40 g vaníliás Biotech ISO whey zero
-25 g kókuszos Biotech ISO whey zero
-2 tojás
-200 g natúr joghurt
-1 dl víz vagy tej
-fahéj
-édesítő
-málna (amennyihez csak kedvünk támad)
Elkészítés:
A tojássárgáját és kb 150 gramm joghurtot elkeverünk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a vaníliás fehérjét és az édesítőt, majd jól megkavarjuk. Ezután mehet bele a kissé felvert tojásfehérje, majd gyorsan leellenőrizzük az állagot.
Belekeverjük az 1 dl tejet vagy vizet, majd a tészta első felét belekanalazzuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megdobáljuk sűrűn fahéjban és édesítőben megforgatott málnával, majd a tetejére ráborítjuk a maradék masszát.
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon, néha megszurkáljuk az állag ellenőrzése miatt. Ha kész, kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kihűl.
Közben egy másik tálban összekeverünk 50 gramm natúr joghurtot kókuszos fehérjével, és rákenjük a pite tetejére. Végül az egészet friss málnával díszítjük.
A tetejére citromhéjat reszelünk.