Szőlő: Mindegy, hogy fehér vagy piros, a lényeg, hogy együnk belőle minél többet ősszel! A szőlő tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rosttartalmánál fogva serkenti az emésztés működését, a benne lévő flavonoidok pedig segítenek az érfalak rugalmasságának megőrzésében, és ezzel egyes keringési betegségek megelőzésében. A szőlőkúrát már az ókorban is ismerték, napi 1-2 kg szőlő elfogyasztásával töltötték fel szervezetüket. A szőlőlé roboráló, vízhajtó, és jó méregtelenítő hatásáról ismert.
Füge: A hazai klíma egyre inkább alkalmas a fügefák életben maradására, egyre több városban találkozhatunk termő fügefákkal, Zala megyében pedig már méretes fügeliget is van. Ennek köszönhetően nem csak az aszalt és az import füge elérhető hazánkban. A fügében sok a B-vitamin, a rost, a kalcium, a magnézium, a vas és a pektin. Nagyon jó hatású lehet székrekedés esetén, gyulladásgátló, hurutoldó hatása pedig különösen jól jön a hideg, megfázásos időszakban. Kálium tartalmánál fogva támogatja a szív- és érrendszer működését.
Szilva: A szilva csodálatos hatással van az emésztőrendszerre. Segít megelőzni a székrekedést, tisztító hatást fejt ki a májra és az izmokra, valamint támogatja a bélflóra működését. Emellett aktivizálja azon enzimek működését, amelyek az emésztést segítik, ezzel tisztító hatást fejt ki szervezetünkre.
Körte: A körte nagyon jó rostforrás, ezzel támogatja a gyomor és a bélrendszer működését. Emellett sok benne a C-vitamin, így a megfázások, fertőzések idején támogató, védelmező hatást fejt ki szervezetünkre. A körtében található réz segít megvédeni a szabad gyökök sejtkárosító hatásaitól.
Áfonya: Komplex antioxidáns védelmet nyújt sejtjeinknek, segíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését és az edzések utáni izomregenerációt támogatja. A memória frissen tartásában sokat segíthet a fogyasztása, emellett a vércukorszint optimalizálásában is szerepe lehet.
Alma: Az egész évben elérhető csodagyümölcsöt érdemes ősszel is rendszeresen, naponta fogyasztani. Sok benne a kalcium, a vas, a réz, a foszfor, a kén, a fluor, a mangán, és sok A-, B-, E-, K- és C-vitamint tartalmaz, emellett béta-karotinok, flavonoidok szintén bőségesen találhatók benne. Nagyon jó hatással van az emésztésre, emellett reuma, vérszegénység és túlsúly esetén is érdemes gyakran fogyasztanunk.