Hozzávalók:
3 db tojás
150 gr cukor
1 vaníliás cukor
2 dl natúr joghurt
1 citrom leve és reszelt héja
1,5 dl olaj
220 gr liszt
1 sütőpor
2 ek kakaó
baracklekvár
tetejére csokimáz
Elkészítés:
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a citrom levét és reszelt héját.
A lisztet keverjük össze a kakaóval és a sütőporral, majd adjuk az előző masszához. Keverjük csomómentesre, és öntsük bele a tésztánkat a vajazott-lisztezett kuglófformába.
160-170 C-on kb. 45 perc alatt szépen készre sül. Hagyjuk hűlni, borítsuk ki a formából, vágjuk félbe, kenjük meg baracklekvárral, majd tegyük vissza rá a tészta felső részét.
A tetejére csorgathatunk csokimázat, vagy megszórhatjuk reszelt citromhéjjal.
Mentés