Endíviás burgonya krémleves

2017-05-22

Hozzávalók:

4 nagyobb burgonya

1/2 vöröshagyma

1  szép nagy fej endíviasaláta

2 dl tejszín

1 teáskanál őrölt kömény

víz

Elkészítés:

A  burgonyát  meghámozzuk és megmossuk, majd apró  kockákra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és ráhalmozzuk a nyers burgonyakockákat és hozzátesszük a felszeletelt endíviát.  Hozzáadjuk a sót, a köményt és 3dl vizet, a párolódó zöldségekhez.

Amikor megpuhult a burgonya és az endívia egy botmixer segítségével krémes állagúvá turmixoljuk. Belecsorgatjuk a tejszínt és újraforraljuk .

A tetejére ízlés szerint sajtot, pirított mandulát, bacon-t tehetünk.

Szerző: Gyógyszerfutár