Hozzávalók:
140 g köles (hántolt)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
1 csipet só
4 nagyobb szilva, felcikkezve
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
500 ml 2,8%-os tej
2 evőkanál kókuszchips
1 marék törökmogyoró
4 evőkanál akácméz
Elkészítés:
A kölest egy tálban összekeverjük a fűszerekkel, majd egy kisméretű tepsibe tesszük.
Ráhalmozzuk a tetejére a feldarabolt szilvát, a kókuszchipset, és a mogyorót.
Az egész tojásokat felütjük és tálba tesszük. Habosra keverjük a mézzel, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a tejet. Ezután az egészet ráöntjük a tepsiben várakozó süti alapanyagokra.
170 C-ra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. Friss, hideg, citromos joghurttal tálaljuk.