Egreslekvár

2017-05-22

1 kg egres
25 dkg kristálycukor
1 csomag (8g) vaníliás cukor
1 db közepes citrom leve
3 db 315 ml-es üveg lapkákkal együtt

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan elmossuk, majd hagyjuk őket megszáradni. Addig az egrest megtisztítjuk és megmossuk.

A bogyókat tegyük egy turmixgépbe, majd pépesítsük le. Adjuk hozzá egy citrom levét, vaníliás cukrot és végül a kristálycukrot.

A pépet beletesszük egy lábasba. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett egy órán át főzzük.

Majd belekanalazzuk a lekvárunkat az elmosott, száraz üvegekbe. Rátekerjük a lapkát, majd azonnal fejjel lefelé fordítjuk és így hagyjuk kihűlni.

Ne felejtsük el alaposan bebugyolálni a lekvárral teli forró üvegeket, hogy szép lassan hűljön ki.




Szerző: Gyógyszerfutár