Hozzávalók:
65 dkg ribizli
15 dkg cukor
6 szegfűszeg
1 citrom
1,5 dl tej
5 dkg (főzéssel készülő) puncs pudingpor
1 csipet fahéj
só
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk és leszedjük bogyókra, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntönk rá, ami ellepi, majd forraljuk fel. Adjuk a vízhez a őrölt fahéjat és a szegfűszeget is. Pár fürt ribizlit beteszünk a fagyasztóba a díszítéshez.
Forrás után adjuk hozzá a cukrot és a citrom levét, majd további 5 percet forraljuk. Közben a puncs ízű pudingport elkeverjük pár kanál tejjel, majd merünk bele a forró léből pár evőkanálnyit. Csomómentesre keverjük el és öntsük a leveshez. Ez fogja a levest szépen besűríteni.
Lehűtjük. Egy gombóc szederfagylalttal és fagyasztott fürtös ribizlivel tálaljuk.